Barnsäkerhet & Första Hjälpen Utbildning
  i Sverige - Kurser och erfarenhet sedan 1993


   - Hjälper till att öka kunskapen, handlingsberedskapen och tryggheten på arbetsplatsen

Våra utbildningar i Första Hjälpen Labc, Hjärtochlungräddning, Barnolycksfall och HLR med Hjärtstartare

Våra utbildningar sker rikstäckande i hela Sverige.

I alla utbildningspaket ingår en affisch/handlingsplan, kompendium, plånbokskort och intyg till varje deltagare. Man övar på träningsdockor och sjukvårdskunnig personal utbildar.

Om du har frågor eller funderingar kring våra utbildningar, innehåll, upplägg osv så är du hjärtligt välkommen att höra av dig med en förfrågan som inte är bindande, klicka här >>


GRUND / REPETITIONS KURS
FÖR GRUPPER:
ENSTAKA PERSONER:

Företag, offentlig verksamhet, äldre och handikappomsorg, assistansverksamhet etc


Skola och barnomsorg etc
 • Barnolycksfall Barn HLR för barnomsorgen, föräldragrupper osv, läs mer >>

 • Barn & Ungdomsolycksfall HLR för skolor,
  läs mer >>

Till dig som enskild person, privat eller anställd
 • Första Hjälpen L-ABC + Vuxen HLR, Hjärtlungräddning & Hjärtstartare/
  Defibrillator, läs mer >>

Till dig som förälder & anhörig, barnvakter, personal inom barnomsorg osv

 För specialerbjudanden, besök och
Gilla vår Facebooksida, klicka här >>

Köp ett presentkort till kurser för enstaka personer, läs mer >>

PÅBYGGNADSKURS

 • Instruktörsutbildning i vuxen HLR,
  läs mer >>

 • Instruktörsutbildning i D-HLR med hjärtstartare, läs mer >>


ALLMÄNT
 • Kurserna anpassas till den aktuella målgruppen
 • Alla utbildningar varvar teori med praktiska övningar på träningsdockor
 • Första Hjälpen lärarna har sjukvårdsbakgrund och är certifierade instruktörer i HLR
 • Handlingsplan/affisch, kompendium, plånbokskort och intyg ingår till varje deltagare
 • Utbildningsprogrammen följer aktuella riktlinjer från branschförbund och föreskrifter i arbetsmiljölagen
 • Alla utbildningar är bindande med betalning efter kundens skriftliga eller muntliga beställning alt. efter faktura/bekräftelse skickats av Första Hjälpen Utbildning till den som bokat kursen skriftligen eller muntligen. I och med detta gäller Första Hjälpen Utbildnings avbokning/ omboknings villkor där det ingår 14 dgrs ångerrätt för privatpersoner men ej för arbetsplatser bl.a. företag, föreningar, organisationer m.fl. osv i privat och offentlig verksamhet. Ett exempel på undantag då ångerrätten ej gäller är tex en grupp med privatpersoner där kursen anordnas speciellt för köparens räkning.
 • Om utbildningar måste ställas in pga. situation som ej går att råda över, t.ex. sjuk eller försenad instruktör, deltagare som får förhinder alt. för få anmälda till en bekräftad/bokad utbildning osv så avbokas ej kursen utan bokas om i samråd till annat datum om den gemensamma överenskommelsen sker i skälig tid innan det första ordinarie utbildningsdatumet. Betalningen är fortfarande bindande men kan enligt gemensam ö-k skjutas framtill efter det nya datumet.
 • Ev. bokning av återbudsplatser och sista minuten erbjudanden till kurser är ej ombokningsbara utan kostnad däremot bindande utan ångerrätt med omgående inbetalning även vid förhinder
 • Alla kurser är ombokningsbara 1 gång utan kostnad om det sker i samråd och enligt överenskommelse.
 • Vid situationer vi ej kan råda över tex om det blir för få anmälda till en kurs, deltagare får förhinder eller om instruktören blir sjuk el. försenad och ej kan ersättas av någon annan kursledare osv utgår inte någon variant av ersättning till deltagare eller kunden däremot sker en kostnadsfri ombokning i samråd till annat datum om den gemensamma överenskommelsen sker i skälig tid innan det första ordinarie utbildningsdatumet.
 • Alla bilder och text på hemsidan samt i kursmaterial tillhör Barnsäkerhet & Första Hjälpen Utbildning och får ej kopieras utan skriftligt tillstånd.


FÖRSTA HJÄLPEN & HJÄRTLUNGRÄDDNING HLR
 • Personalen på ett företag eller inom offentlig verksamhet övar Första Hjälpen LABC dvs (Lägesbedömning, andning, blödning och chock) samt olika sjukdomstillstånd som tex stroke, hjärtinfarkt, allergier, kramper och diabetes men även riskavsnitt som bl.a fallolyckor, nack-och ryggskador, brännskador samt Hjärtlungräddning Hlr där man lär sig att förhindra andnings- eller hjärtstopp och att åtgärda luftvägsstopp. Som en fortsättning och ett tillägg till hjärt-lungräddning tränar man i D-hlr genom att använda en hjärtstartare / defibrillator som ger hjärtat en chans att starta om med elektrisk behandling.

  Akut omhändertagande och olika riskavsnitt inom Första Hjälpen kan genomföras i kombination med hjärtochlungräddning och hlr med hjärtstartare

  Läs mer >>

BARNOLYCKSFALL / UNGDOMSOLYCKSFALL®
 • Samlingsnamnet för personalutbildning inom skola & barnomsorg är Barnolycksfall kombinerat med olika Första Hjälpen och HLR avsnitt. På en skola benämns det mer exakt Barn & Ungdomsolycksfall eftersom olika åldrar på eleverna styr vilka riskområden man bör arbeta med under kurserna.


 • Inom skolan & barnomsorgen fokuserar man på arbetsplatsens risker för både personal, barn och elever.

  Läs mer >>

BARNSÄKERHET
 • För föräldrar, anhöriga och barnvakter med spädbarn och småbarn erbjuds Barnsäkerhet dvs hur man hanterar akuta sjukdomstillstånd tex feberkramper, allergi, krupp, diabetes, brännskador, hjärnskakning, förgiftningar och kvävning dvs när man sätter i halsen, fall , kläm och sårskador


 • När det gäller föräldrautbildning övar man risker från hemmet och omgivningen.

  Läs mer >>

HJÄRTLUNGRÄDDNING D-HLR MED DEFIBRILLATOR
 • Deltagaren på en D-HLR utbildning dvs Hjärtlungräddning HLR med en defibrillator/hjärtstartare får först lära sig konstgjord andning med inblåsningar och bröstkompressioner med händerna , därefter hur man ger en strömstöt från en halvautomatisk bärbar apparat som möjliggör för hjärtat att slå normalt igen.

  Läs mer >>


Barnsäkerhet & Första Hjälpen Utb. i Sverige Lantgårdsv. 68,  192 74 Sollentuna, mobil: 070-5266700
Tfn Region Öst/Norr: 08-626 67 00, Region Väst/Mitt: 031-24 42 00, Region Syd: 040-13 59 00, E-post: info@forstahjalpen.se